Etronicompare Laptop Werk

Hoe kies ik een laptop?

Wij zetten de beste prijs/kwaliteit laptops voor jou op een rijtje.

Inleiding

Er zijn heel veel verschillende soorten laptops. Denk maar aan laptops voor bijvoorbeeld een opleiding of vrije tijd. Daarom gaan wij helpen met de juiste laptop voor jou. We gaan kijken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, en de verschillende soorten laptops.

Hoe vind ik de laptop die voor mij geschikt is?

Hoe vind ik nou de laptop die voor mij geschikt is? Stel jezelf eerst de vraag waarvoor je een laptop nodig hebt. Is het bijvoorbeeld voor werk, school, gamen of vrijetijd. Ook kun je voor jezelf een budget bedenken hoeveel de laptop mag kosten. Ook moet je bedenken hoe groot de laptop mag zijn. Moet het een kleine laptop zijn die je overal naar toe mee kan nemen of moet het een laptop worden die een groot beeldscherm heeft zodat je alles goed kan zien?
Om je een handje te helpen zetten wij voor jou de beste prijs/kwaliteit laptops op een rijtje.

School/werk

Voor school/werk bedenk je bij je zelf of je een laptop nodig hebt voor verslagen, presentaties, lesstof, kleine programma’s  of voor het tekenen, berekenen. Als je tekenaar bent op en laptop vraag je veel kracht van een laptop. Dan moet je ook een snellere laptop hebben met een goede grafische kaart en een goede processor. Als je een laptop voor verslagen, prestentaties, lesstof, lesstof nodig hebt heb je niet veel rekenkracht nodig. 

Met een simpele laptop als deze:  HUAWEI Matebook D15 kom je een end op weg.

Huawei Matebook D15

Heb je meer rekenkracht nodig omdat je dingen moet tekenaar of dingen moet berekenen. Is dit de juiste laptop.

Lenovo Ideapad gaming 3

Gamen

Voor het gamen op een laptop stel je hoge eisen aan een laptop. De laptop moet goed presteren op elke game. Daarvoor ben je een goede Processor en Grafische kaart nodig. Doordat de prestatie van de game laptop goed moet zijn ligt de prijs ook een stuk hoger dan van een normale laptop.

Daarom hebben wij gekozen voor de MSI GF66 (11UD-803NL).

MSI GF 66 Gaming laptop

Vrijetijd

Aan een laptop voor vrijetijd stel je niet zulke hoge eisen als een game laptop. Voor een (thuis) laptop word een kleiner scherm meestal handig gevonden. Zo kan je de laptop snel even opbergen. De eisen die je stelt aan een laptop voor vrijetijd zijn:

  • Genoeg opslag (zodat je alle bestanden kan opslaan)
  • Snel genoeg voor kleine programma’s
  • Genoeg geheugen (om meerdere pagina’s te runnen)

Om aan alle eisen te voldoen hebben wij gekozen voor de HP 14s-fq0037nd 

HP 14s laptop

Windows laptop of een Apple laptop?

Hier gaan wij het uitgebreid hebben over wat de verschillen zijn tussen een Windos laptop en een Apple laptop.

Besturingssysteem

De vraagstelling klopt niet helemaal aangezien Windows een besturingssysteem is en Apple een merk is. Appels besturingssysteem heet IOS. 
Eigen lijken de besturingssystemen van beide partijen van geen kant op elkaar. Daarom kan je ze moeilijk vergelijken. Wel is Apple’s besturingssysteem een stuk sneller dan het besturingssysteem van Windows.

Beveiliging

De beveiliging van uw laptop is heel belangrijk. Uw laptop kan heel makkelijk gehackt worden met slechte beveiliging. Ook met beveiliging is er een kans dat uw laptop gevaar loopt. Wat houd een hack precies in? Als uw laptop word gehackt kan de hacker overal bij. Zo kunnen ze bij je bestanden, inloggegevens,

 e-mail en nog veel meer. Daarom is het van groot belang dat je laptop goed beveiligd word.

De beveiliging op een Windows/IOS laptop bied bescherming tegen:

  • virussen 
  • ransomware 
  • manipulatie
  • malware
  • spyware

Bij Windows laptops is standaard Windows Defender geïnstalleerd. U moet echter wel de updates goed bijhouden en af en toe een virus scan uitvoeren. Bij Apple is de beveiliging een stuk beter dan bij Windows. Apple regelt de beveiliging op de achtergrond helemaal zelf zodat u zelf niks meer hoeft te doen. Echter is het wel verstandig dat u goed omgaat met de waarschuwingen.

Security